Субота, 27.04.2024, 19:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар України

Головна » 2019 » Лютий » 2 » День водно-болотних угідь
13:01
День водно-болотних угідь

На виконання інструктивно-методичного листа Міністерства екології та природних ресурсів України від 27.12.2018 № 5/4.1-8/14065-18 «Щодо відзначення 2 лютого Всесвітнього дня водно-болотних угідь» та усвідомлення важливості екосистем водно-болотних угідь у протидії змінам клімату, з метою підвищення обізнаності вихованців закладу з питань необхідності збереження водно-болотних угідь у комунальному закладі «Березнянський навчально-реабілітаційний Центр» Чернігівської обласної ради була проведена інформаційна кампанія. Баклажко Світлана Григорівна, вчитель-дефектолог, разом з Корбач Вірою Іванівною, вчителем географії та біології, підготували і провели загальношкільний захід на тему «2 лютого – Всесвітній день захисту водно-болотних угідь»,

метою якого було ознайомлення вихованців з основними положеннями Рамсарської конвенції, з об’єктами, які захищаються нею на території Чернігівської області; виховання любові до природи, поваги та бережного ставлення до її ресурсів, прагнення щоденно захищати природу, дбати про її добробут; розширення природознавчого кругозору вихованців Центру. Розпочався захід інформаційною годиною, де всі присутні поповнили свої знання з даного питання цікавими і важливими фактами, мали змогу порівняти стан водно- болотних угідь попередніх років з сьогоденням, зробити відповідні висновки. Вихованці та педагоги закладу з інтересом переглянули мультимедійну презентацію на тему «Водно-болотні угіддя допомагають нам», після перегляду якої ніхто не залишився байдужим до питання екології водних ресурсів, зокрема водно-болотних угідь. Вихованці Центру прийняли активну участь в акції «Нехай земля квітує всюди – природу збережімо, люди!», для всіх для присутніх показали міні-спектакль, де в доступній для дитячого розуміння формі висвітлено важливість питання екології, необхідність збереження водних природних багатств. Особливо емоційно пройшов останній етап заходу – розгадування тематичних загадок. Кожен присутній прагнув проявити кмітливість, показати обізнаність в даному питанні, мав можливість закріпити отримані попередньо знання. Всі етапи заходу були яскраво й доцільно унаочнені.

Вчитель Маруха Сергій Сергійович з п’ятикласниками провів заочну екскурсію водними угіддями Чернігівщини «Вода – справжнє диво природи». Вихованці дізналися, що для визначення угідь, які можуть бути заявлені до спеціального Переліку водно-болотних угідь міжнародного значення, розроблені критерії, серед яких: типовість та унікальність екосистем для біогеографічного регіону, цінність угіддя для підтримання біологічного різноманіття регіону, існування ендемічних, рідкісних і зникаючих видів рослин і тварин, місце регулярного перебування понад 20 тис. водних птахів, або важливе місце для нересту, нагулу і зимівлі місцевих видів риб, що підкреслює важливість водно-болотних угідь як джерела основних засобів для існування та забезпечення добробуту людей. Закріпили отримані знання здобувачі освіти, розгадуючи питання вікторини «Охорона, збереження та відновлення». Десятикласники з класним керівником Корбач Вірою Іванівною на виховній годині, присвяченій питанню екології та збереження водно- болотних угідь, виступили з інформацією про об’єкти Чернігівщини, що охороняються Рамсарською конвенцією. Оскільки на Чернігівщині, а саме у Менському районі, на території Березнянського лісництва у віданні Чернігівського держлісгоспу, знаходиться Каморетський заказник - загальнозоологічний заказник загальнодержавного значення (від 1974 року) найближчим часом для вихованців нашого закладу сплановано слідуючі заходи: - зустріч з начальником Державної екологічної інспекції у Чернігівській області– Бурковським Леонідом Григоровичом; - зустріч з працівниками державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» Березнянське лісництво; - екскурсія до Каморетського заказника.

 

 

Переглядів: 269 | Додав: Leks | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Друзі сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання Національна дитяча гаряча лінія Національна гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Адреса:
15622
Чернігівська область
Менський район
смт Березна
вул. Свято-Покровська, 2
E-mail: bereznacentr@i.ua