Неділя, 28.04.2024, 23:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар України

Головна » 2017 » Квітень » 20 » Тиждень мистецтв
15:44
Тиждень мистецтв

Мистецьке навчання у закладі розглядається як суттєвий компонент пізнавальної компетентності школяра. Могутній пізнавальний і виховний потенціал мистецтва пов'язаний з естетичною природою, завдяки якій осягаються потаємні найскладніші процеси внутрішнього світу дитини, її духовного життя. У квітні, в закладі, згідно річного плану роботи, вчителями початкової школи, образотворчого та музичного мистецтва, педагогом – організатором, керівниками гурткової роботи було проведено тиждень мистецтв. Основною метою його проведення є формування у вихованців у процесі сприймання, інтерпретації, оцінювання ними творів мистецтва та провадження практичної діяльності системи ключових, міжпредметних естетичних і предметних мистецьких компетентностей як цілісної єдиної основи світогляду, а також здатності до художньо-творчої самореалізації і культурного самовираження.

Впродовж тижня діти набули досвіду висловлювати оцінні судження щодо творів різних жанрів мистецтва, виявляли естетичне ставлення до мистецької діяльності, брали участь у дискусіях, порівнювали власну думку щодо творів мистецтва з думкам інших, виявляли ініціативу та взаємодопомогу у груповій роботі; проявляти активність у процесі пізнання мистецтва у пошуковій діяльності.

Завдання які були поставлені при плануванні тижня мистецтв:

- виховання у школярів емоційно-ціннісного ставлення до мистецтва та дійсності, розвиток художніх інтересів, естетичних ідеалів; - формування системи художніх знань, яка відображає видову специфіку і взаємодію мистецтв; - розвиток умінь сприймання, інтерпретації та оцінювання творів мистецтва й художніх явищ; - стимулювання здатності учнів до художньо-творчого самовираження, до діалогу; - розвиток художніх здібностей, критичного мислення; - формування потреби в естетизації середовища та готовності до участі у соціокультурному житті (що передбачає участь у різноманітних заходах загальноосвітнього закладу у тому числі і конкурсах та позакласній роботі з мистецького спрямування).

А головне надзавдання педагога, яке було поставлено – створити захоплюючу емоційно піднесену атмосферу, щоб кожен день став справжнім днем мистецтва, надихав вихованців на творчість – в особистісній і соціокультурній діяльності.

Оскільки тиждень мистецтв проходив напередодні Великодніх свят то тематика заходів відповідала цій темі: майстер - класи у мистецькі студії «Писанка – мальованка»; розучування Великодніх гаївок, гагілок, веснянок; розгадування тематичних кросвордів, ребусів; виставка виробів декоративно – прикладного мистецтва та інше.

Всі діти приймали участь у проведенні тижня, а найактивнішими виявились вихованці 4-А, 5 класів (вчитель Штандур О.Д., вихователь Кушнір Ж.І.), Балаба М. (8 клас), Матюк Т. (10 клас). Всі вони отримали подарунки при підведенні підсумків.

Переглядів: 353 | Додав: Leks | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Друзі сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання Національна дитяча гаряча лінія Національна гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Адреса:
15622
Чернігівська область
Менський район
смт Березна
вул. Свято-Покровська, 2
E-mail: bereznacentr@i.ua